VetPlan

 

Vanaf 2 mei 2022 hebben wij in onze dierenartsenpraktijk het VetPlan!!

VetPlan?

Het VetPlan is ons abonnement voor huisdiereigenaren, gericht op preventieve zorg. Met dit abonnement ontvangt u de jaarlijkse preventieve zorg die nodig is om uw hond of kat gezond te houden en vroegtijdig eventuele problemen te signaleren.

Doordat u het VetPlan via een maandelijkse automatische incasso betaald is het bedrag per maand kleiner en hoeft u tijdens de bezoeken voor deze preventieve zorg niets af te rekenen!! Omdat het een abonnement is, kunnen we dit óók nog eens extra voordelig aan u aanbieden!

U ontvangt bovendien een herinnering als het tijd is voor een behandeling tegen wormen, vlooien of teken, zodat uw huisdier altijd beschermd is tegen parasieten! Op deze manier bent u compleet ontzorgd en ontvangt uw huisdier de beste zorg!

Wat ontvangt u met VetPlan?

 • Jaarlijkse gezondheidscheck incl. vaccinatie (cocktail)
 • Paraveterinair consult voor vragen over gewicht, voeding, verzorging, nagels, gebit, enz
 • Behandeling tegen wormen, vlooien en teken per jaar

VetPlan Plus

Naast het VetPlan hebben we ook het VetPlan Plus. Hierbij ontvangt u naast de zorg uit het VetPlan ook nog een extra consult/gezondheidscheck, een uitgebreid bloedonderzoek en een urineonderzoek. Met VetPlan Plus heeft u nóg beter de gezondheid van uw (senior) huisdier in beeld en kunnen problemen vroegtijdig worden gesignaleerd en behandelingen worden ingezet!! En dáár doen we het natuurlijk voor.

Extra’s

Als VetPlan lid ontvangt u naast de benodigde preventieve zorg ook nog interessante voordelen binnen onze praktijk. Denk hierbij aan:

 • 10% korting op gebitsbehandelingen
 • 10% korting op overige vaccinaties
 • onbeperkt nagels knippen
 • extra korting bij lopende acties door het jaar heen

 

Bent u geïnteresseerd in ons nieuwe VetPlan en wilt u de beste zorg voor úw huisdier, neemt u dan contact op met onze praktijk!!

 

* Kathttps://dierenartsenpraktijkstadskanaal.nl/cms/wp-content/uploads/2022/04/Vetplan-Kat.pdf

* Hond tot 4 kghttps://dierenartsenpraktijkstadskanaal.nl/cms/wp-content/uploads/2022/04/Vetplan-Hond-tot-4-kg.pdf

*Hond 4 – 10 kghttps://dierenartsenpraktijkstadskanaal.nl/cms/wp-content/uploads/2022/04/Vetplan-Hond-4-10-kg.pdf

*Hond 10 – 25 kghttps://dierenartsenpraktijkstadskanaal.nl/cms/wp-content/uploads/2022/04/Vetplan-Hond-10-25-kg.pdf

*Hond 25 – 40 kghttps://dierenartsenpraktijkstadskanaal.nl/cms/wp-content/uploads/2022/04/Vetplan-Hond-25-40-kg.pdf

*Hond > 40 kghttps://dierenartsenpraktijkstadskanaal.nl/cms/wp-content/uploads/2022/04/Vetplan-Hond-boven-40-kg.pdf

 

 

 

 

 

Nieuwe toplaag vloer ! Praktijk gesloten vrijdag 9 april !

Nieuwe toplaag vloer ! Praktijk gesloten vrijdag 9 april !

 

Vorig jaar hebben we een nieuwe coating gekregen op de vloer.

Helaas is de toplaag nog te glad en onvoldoende slijtvast.

We laten een nieuwe toplaag aanbrengen.

De praktijk is daarom GESLOTEN op vrijdag 9 april a.s.

U kunt ons wel telefonisch bereiken en voor spoedgevallen is er een dienstdoende dierenarts geregeld !

Vanaf heden géén inloopspreekuur!

In de vakantieperiode hebben we tijdelijk het inloopspreekuur laten vervallen tussen 9.00 en 9.30 uur. In plaats hiervan waren er toen mogelijkheden voor afspraken tussen diezelfde tijden.

Dit is ons en de klanten echter zo goed bevallen, dat we dit vanaf heden blijvend hanteren!

Dat betekent dat we vanaf heden géén inloopspreekuur meer hebben en dus enkel op afspraak werken.

 

Tijdens vakantieperiode géén inloopspreekuur

In de vakantieperiode en vanwege het Corona-virus / COVID-19 laten we tijdelijk het inloopspreekuur vervallen. Het is wel mogelijk om, in plaats van het inloopspreekuur, afspraken voor de ochtend te maken.

Dit betekent dat er in de vakantieperiode op maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 9.30 uur géén mogelijkheid is om zonder afspraak met uw dier(en) naar de praktijk te komen.

Op die manier hebben we in deze periode meer inzicht wat er komt en kunnen we een betere planning maken.

Vaccinaties konijnen (voorjaar/zomer 2020)

Wanneer en waarom moet ik mijn konijn laten vaccineren?

De gezondheid van uw konijn begint bij de basis. Met een goed onderkomen, de juiste voeding en tijdige vaccinatie voorkomt u al veel problemen.

Konijnen laten niet altijd direct zien dat ze ziek zijn. Het is daarom belangrijk dat u uw konijn tijdig laat vaccineren tegen een aantal ziekten. Twee ziekten zijn vooral erg gevaarlijk voor uw konijn: Myxomatose en het Viraal Hemorrhagisch Syndroom (VHS of RHD). U kunt uw konijn gelukkig tegen deze zeer besmettelijke, dodelijke ziekten laten vaccineren.

Sinds een aantal jaren komt er ook een nieuwe variant voor van de ziekte het Viraal Hemorrhagisch Syndroom voor , ook wel RHD type 2 genoemd.

Besmetting met het virus VHS of RHD

Uw konijn kan geïnfecteerd raken met het Viraal Hemorrhagisch Syndroom (VHS) als hij in aanraking komt met de ontlasting, de urine of het speeksel van een besmet dier. Besmet voer kan het virus dus ook verspreiden! Bijvoorbeeld dus door het geven van geplukte blaadjes groen uit weiden waar besmette wilde konijnen voorkomen. En ook via uw schoeisel , als u op gras loopt waar zieke wilde konijnen lopen. Tot slot kunnen ook verschillende insecten de ziekte verspreiden.

Het RHD-virus is niet gevaarlijk voor mensen of andere gezelschapsdieren zoals honden, katten, cavia’s en andere knaagdieren.

Symptomen van VHS of RHD

In veel gevallen worden er door een eigenaar geen ziekte verschijnselen waargenomen maar wordt het konijn dood aangetroffen. In andere gevallen zijn er symptomen van koorts, niet eten, sloom, benauwdheid en bloederige uitvloeiing uit neus of anus. Er is geen behandeling voor deze ziekte. Bij de nieuwe variant verloopt de ziekte meestal trager en worden bovenstaande symptomen wel vaak waargenomen.

Vaccinatie tegen Myxomatose en RHD type 1 en 2

Sinds mei 2020 is er een nieuw vaccin op de markt. Deze geeft bescherming tegen Myxomatose en RHD type 1 en 2. Dus RHD-2 hoeft niet meer apart gevaccineerd te worden zoals voorheen. En dit nieuwe vaccin geeft ook een bescherming gedurende 1 jaar. Ook is een herhaling na 4 weken niet meer nodig ! En dit vaccin is ook apart verpakt, zodat er geen speciale vaccinatie dagen nodig zijn en we op afspraak kunnen vaccineren.

Leeftijdsgrens vaccinaties

De minimale leeftijdsgrens voor het vaccineren met Nobivac Myxo-RHD-Plus ® is 5 weken.

Verspreiding beperken

Hoewel een vaccin dat bescherming biedt tegen Myxomatose en RHD beschikbaar is, blijft het belangrijk om maatregelen te nemen om besmetting en verspreiding van de ziekte zoveel mogelijk te voorkomen:

 • Ruimtes waar mogelijke besmette konijnen zijn geweest dienen gedesinfecteerd te worden.
 • Voer geen (vers) gras of groente van buiten (moestuin) aan uw konijn.
 • Voorkom direct contact van uw konijn met konijnen uit het wild. Als er wilde konijnen in de buurt voorkomen van uw huis kunt u overwegen om uw konijn (tijdelijk) binnen te huisvesten.
 • Neem geen zieke konijnen uit het wild mee naar huis.
 • Goede (hand) hygiëne is belangrijk. Was uw handen extra goed met water en zeep voor en na het voeren en verzorgen van uw konijn.
 • Pas op met besmette konijnenveldjes (besmet met urine van wilde konijnen). Via uw schoeisel kan het virus verspreid worden. Laat uw konijnen in ieder geval niet in contact komen met schoeisel waarmee u over mogelijk besmet terrein heeft gelopen
 • Aangezien stekende insecten ook een rol kunnen spelen in de verspreiding, kan een goede insectenbestrijding ook bijdragen aan vermindering van het risico.

Vaccinatie op de praktijk.

Vanwege de Corona / Covid-19 uitbraak zijn er GEEN speciale konijnen spreekuren bij de Dierenspeciaalzaak de Jumper te Stadskanaal. We vaccineren op het moment alleen op afspraak op de praktijk aan de Handelsstraat. Mede vanwege het nieuwe vaccin kunnen we gelukkig uw konijn wel een goede bescherming geven tegen Myxomatose en RHD !

Corona virus

Corona virus !

Update maandag 16 maart 2020.

Nu heel Nederland zich aanpast vraagt u zich af wat wij doen:

We blijven open volgens de normale openingstijden : 9.00 – 18.00 uur (tussen 9.30 en 14 uur is de deur dicht vanwege operaties, maar zijn we gewoon bereikbaar).
We vragen u wel om rekening te houden met de omstandigheden en de richtlijnen van RIVM op te volgen.

1. Bent u zelf verkouden of heeft u koorts ? Dan vragen we u om uw dier door iemand anders naar de praktijk te laten brengen.
2. Kom bij voorkeur alleen met uw huisdier en laat overige gezinsleden thuis of in de auto.
3. Kom bij voorkeur op het afspraken spreekuur. Zo zijn er zo weinig mogelijk mensen tegelijk in de praktijk aanwezig.
4. Wilt u medicatie en voer voor uw huisdier vooraf bestellen? Ook dit voorkomt lange wachttijden.

Zo proberen we de zorg voor uw huisdier te kunnen blijven geven.
Bij veranderingen laten we u dit zo spoedig mogelijk weten!

Op dit moment zijn er nog geen aanwijzingen dat uw hond of kat ziek kan worden van corona virus. Of dat uw hond of kat de ziekte kan overbrengen naar mensen.

Toch is wel het advies : was uw handen vaker en grondig !

 

Februari 2020 : maand van het gebit !

 

De maand februari is traditioneel de maand van het gebit. In deze maand wordt er extra aandacht besteed aan het gebit van uw hond en kat.

Dat betekent voor u :

 • Gratis gebitscontrole voor uw hond en kat.
 • 10% korting op een gebitsbehandeling van uw hond en kat
 • 10% korting op gebitsartikelen , zoals tandenborstel en tandpasta

 

Een hond met veel tandplak, tandsteen en ontsteking van het tandvlees met holtevorming rond de wortels.

 

Voor meer informatie zie onderstaand document :

Dierenartsenpraktijk bestaat 5 jaar!

In september 2019 bestaat Dierenartsenpraktijk alweer 5 jaar ! De praktijk is inmiddels dusdanig verandert dat we een volwaardige 1e lijns kliniek zijn geworden. Waar u terecht kunt met uw huisdier voor algehele controle, preventieve behandelingen, bloed – en andere laboratorium onderzoeken, röntgenfoto’s, echo’s, gebitsbehandelingen en alle operaties.

We staan dagelijks van 9 tot 18 uur voor u klaar en geen vraag is vreemd.

We danken u voor het vertrouwen in ons en hopen nog vele jaren u van dienst te kunnen zijn. U bent van harte welkom met uw huisdier op Handelsstraat 45 te Stadskanaal.

Maand van het gebit

Veel praktijken plannen de maand van het gebit in februari. Wij doen dat net even anders, namelijk in de maand maart.

Dit betekent dat bij ons de gehele maand maart extra aandacht uitgaat naar de controle van de conditie en eventuele behandeling van het gebit van uw hond en/of kat.

Dit betekent voor u:

 • GRATIS gebitscontrole (enkel mogelijk op afspraak!)
 • 10% korting op een gebitsbehandeling
 • 10% korting op gebitsartikelen bijvoorbeeld: tandenborstels en tandpasta

Mocht u meer informatie willen of een afspraak willen maken, dan mag u zich melden aan de balie van onze praktijk. Maar u kunt ook bellen of mailen voor meer informatie.

Privacy Beleid (AVG)

Privacy beleid

In Europa is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. En vanaf 25 mei 2018 worden alle organisaties en bedrijven hierop gecontroleerd. Ook een dierenartsenpraktijk die gegevens van personen bewaart is verplicht hieraan te voldoen.

Langs deze weg stellen wij u op de hoogte van wat wij aan gegevens van u in ons bestand bewaren en  waarvoor wij ze gebruiken.

Naam, adres, woonplaats, telefoonnummer(s) en emailadres (hierna te noemen NAW).Deze hebben wij nodig om uw huisdier te kunnen behandelen en er een dossier van op te bouwen. Tevens hebben wij deze nodig om u op de hoogte te houden als uw huisdier bij ons verblijft of als we met u een uitslag of behandeling willen bespreken.
Ook gebruiken wij uw gegevens om u eventueel facturen en als u toestemming heeft gegeven herhalingsoproepen en nieuwsbrieven te sturen.
Al deze handelingen zullen in het teken staan van uw huisdier.

– Uw gegevens en die van uw dier zullen wij gebruiken om digitaal gegevens uit te wisselen tussen andere dieren-zorgverleners en ons, dit alleen in overleg en met toestemming van u.
Het gaat dan bijvoorbeeld om een verwijzing of enkel bij het benaderen van een specialist voor overleg. Dit gebeurt enkel met toestemming van u.

– Uw NAW gegevens en de gegevens van uw dieren worden 7 jaar na uw laatste contact met ons permanent uit ons systeem verwijderd. Dit betreft alle gegevens ook eventuele röntgenfoto’s en bloeduitslagen ( deze laatst genoemde zaken kunnen na 5 jaar al gewist worden).

– Als u uw factuur contant of per pin betaalt hebben wij uw bankrekeningnummer niet, als u uw factuur per bank betaalt is uw rekeningnummer bij ons bekend, wij slaan uw rekeningnummer echter niet op in ons patiënten systeem.

– Uw diergegevens worden gebruikt door verwerkingspartners als laboratoria, humane apotheek, verwijsadressen voor zorg  en farmaceuten als we speciaal voor uw dier medicijnen of onderzoeken moeten aanvragen, dit gaat natuurlijk in overleg en met toestemming van u voor zowel de aanvraag als de bewuste partij.  Medicijnen moeten soms expliciet op naam van patiënt en eigenaar besteld worden en daar worden uw gegevens voor gebruikt. Te onderzoeken patiënten materiaal gaat met vermelding van uw NAW gegevens en de gegevens van uw dier naar laboratoria. Ons patiënten systeem is nodig om alles van uw dier te registreren en een gedegen dossier op te bouwen.

– Als wij uw dier op uw verzoek voorzien van een chip geeft u daarmee toestemming de afgesproken NAW gegevens door te geven aan de Nederlandse Databank voor gezelschapsdieren zodat uw dier op uw naam geregistreerd wordt. Met de NDG sluiten wij een verwerkingsovereenkomst.

– Wij doen onze uiterste best uw gegevens zo goed mogelijk te beveiligen. Daarvoor sluiten wij overeenkomsten met onze partners zodat zij ook hun uiterste best doen uw gegevens zo goed mogelijk te beschermen. Onze systemen zijn voorzien van virusbescherming en wachtwoorden zodat inzage in ons systeem zo goed mogelijk beveiligd is.

– Wij werken volgens de algemene voorwaarden van de KNMVD

Met in behandeling geven van uw dier geeft u aan kennisgenomen te hebben van bovenstaande en uw toestemming te verlenen om uw gegevens op deze manier te gebruiken en te bewaren door Dierenartsenpraktijk Stadskanaal.

 

« Older Entries