We zoeken een para-veterinair !

 

Vacature Paraveterinair
15 – 20 uur, inclusief zwangerschapswaarneming
(30 uur)

In verband met de groei van de praktijk zijn wij op zoek naar een échte duizendpoot.
Wij bieden een 15 tot 20 uur contract, met in de periode van 16 oktober tot en met 19 februari een
zwangerschapswaarneming.
Onze eerstelijns praktijk is in Stadskanaal, Groningen.
Wij hebben een klein en gezellig team van 3 dierenartsen en 3 paraveterinairen.

Je takenpakket:
● Assisteren in de spreekkamer en tijdens operaties;
● Voor- en nazorg aan patiënten verlenen;
● Baliewerkzaamheden met onder anderen telefoon;
● Laboratorium werkzaamheden (urineonderzoeken, ontlastingsonderzoeken);
● Schoonmaken;
● Weekenddienst (één dag, eens in de 4 á 5 week).

Wij bieden:
● Dienstverband van 15 – 20 uur, 16 oktober tot en met 19 februari 30 uur;
● Salaris conform CAO;
● Ruimte voor ontwikkeling;
● Een ervaren team;
● Prettige werksfeer.

Zoeken wij jou?
Ben jij multi-inzetbaar, communicatief en sociaal vaardig?
Heb je een diploma Paraveterinair en al een aantal jaar ervaring?
Staat duidelijke en eerlijke communicatie naar een eigenaar op nummer 1 en houd je hier en daar
wel van een grap?
Ben jij de duizendpoot die wij zoeken?
Mail ons je CV met motivatiebrief naar info@dierenartsenpraktijkstadskanaal.nl

VetPlan

 

Vanaf 2 mei 2022 hebben wij in onze dierenartsenpraktijk het VetPlan!!

VetPlan?

Het VetPlan is ons abonnement voor huisdiereigenaren, gericht op preventieve zorg. Met dit abonnement ontvangt u de jaarlijkse preventieve zorg die nodig is om uw hond of kat gezond te houden en vroegtijdig eventuele problemen te signaleren.

Doordat u het VetPlan via een maandelijkse automatische incasso betaald is het bedrag per maand kleiner en hoeft u tijdens de bezoeken voor deze preventieve zorg niets af te rekenen!! Omdat het een abonnement is, kunnen we dit óók nog eens extra voordelig aan u aanbieden!

U ontvangt bovendien een herinnering als het tijd is voor een behandeling tegen wormen, vlooien of teken, zodat uw huisdier altijd beschermd is tegen parasieten! Op deze manier bent u compleet ontzorgd en ontvangt uw huisdier de beste zorg!

Wat ontvangt u met VetPlan?

  • Jaarlijkse gezondheidscheck incl. vaccinatie (cocktail)
  • Paraveterinair consult voor vragen over gewicht, voeding, verzorging, nagels, gebit, enz
  • Behandeling tegen wormen, vlooien en teken per jaar

VetPlan Plus

Naast het VetPlan hebben we ook het VetPlan Plus. Hierbij ontvangt u naast de zorg uit het VetPlan ook nog een extra consult/gezondheidscheck, een uitgebreid bloedonderzoek en een urineonderzoek. Met VetPlan Plus heeft u nóg beter de gezondheid van uw (senior) huisdier in beeld en kunnen problemen vroegtijdig worden gesignaleerd en behandelingen worden ingezet!! En dáár doen we het natuurlijk voor.

Extra’s

Als VetPlan lid ontvangt u naast de benodigde preventieve zorg ook nog interessante voordelen binnen onze praktijk. Denk hierbij aan:

  • 10% korting op gebitsbehandelingen
  • 10% korting op overige vaccinaties
  • onbeperkt nagels knippen
  • extra korting bij lopende acties door het jaar heen

 

Bent u geïnteresseerd in ons nieuwe VetPlan en wilt u de beste zorg voor úw huisdier, neemt u dan contact op met onze praktijk!!

 

* Kathttps://dierenartsenpraktijkstadskanaal.nl/cms/wp-content/uploads/2022/04/Vetplan-Kat.pdf

* Hond tot 4 kghttps://dierenartsenpraktijkstadskanaal.nl/cms/wp-content/uploads/2022/04/Vetplan-Hond-tot-4-kg.pdf

*Hond 4 – 10 kghttps://dierenartsenpraktijkstadskanaal.nl/cms/wp-content/uploads/2022/04/Vetplan-Hond-4-10-kg.pdf

*Hond 10 – 25 kghttps://dierenartsenpraktijkstadskanaal.nl/cms/wp-content/uploads/2022/04/Vetplan-Hond-10-25-kg.pdf

*Hond 25 – 40 kghttps://dierenartsenpraktijkstadskanaal.nl/cms/wp-content/uploads/2022/04/Vetplan-Hond-25-40-kg.pdf

*Hond > 40 kghttps://dierenartsenpraktijkstadskanaal.nl/cms/wp-content/uploads/2022/04/Vetplan-Hond-boven-40-kg.pdf

 

 

 

 

 

Vanaf heden géén inloopspreekuur!

In de vakantieperiode hebben we tijdelijk het inloopspreekuur laten vervallen tussen 9.00 en 9.30 uur. In plaats hiervan waren er toen mogelijkheden voor afspraken tussen diezelfde tijden.

Dit is ons en de klanten echter zo goed bevallen, dat we dit vanaf heden blijvend hanteren!

Dat betekent dat we vanaf heden géén inloopspreekuur meer hebben en dus enkel op afspraak werken.

 

Privacy Beleid (AVG)

Privacy beleid

In Europa is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. En vanaf 25 mei 2018 worden alle organisaties en bedrijven hierop gecontroleerd. Ook een dierenartsenpraktijk die gegevens van personen bewaart is verplicht hieraan te voldoen.

Langs deze weg stellen wij u op de hoogte van wat wij aan gegevens van u in ons bestand bewaren en  waarvoor wij ze gebruiken.

Naam, adres, woonplaats, telefoonnummer(s) en emailadres (hierna te noemen NAW).Deze hebben wij nodig om uw huisdier te kunnen behandelen en er een dossier van op te bouwen. Tevens hebben wij deze nodig om u op de hoogte te houden als uw huisdier bij ons verblijft of als we met u een uitslag of behandeling willen bespreken.
Ook gebruiken wij uw gegevens om u eventueel facturen en als u toestemming heeft gegeven herhalingsoproepen en nieuwsbrieven te sturen.
Al deze handelingen zullen in het teken staan van uw huisdier.

– Uw gegevens en die van uw dier zullen wij gebruiken om digitaal gegevens uit te wisselen tussen andere dieren-zorgverleners en ons, dit alleen in overleg en met toestemming van u.
Het gaat dan bijvoorbeeld om een verwijzing of enkel bij het benaderen van een specialist voor overleg. Dit gebeurt enkel met toestemming van u.

– Uw NAW gegevens en de gegevens van uw dieren worden 7 jaar na uw laatste contact met ons permanent uit ons systeem verwijderd. Dit betreft alle gegevens ook eventuele röntgenfoto’s en bloeduitslagen ( deze laatst genoemde zaken kunnen na 5 jaar al gewist worden).

– Als u uw factuur contant of per pin betaalt hebben wij uw bankrekeningnummer niet, als u uw factuur per bank betaalt is uw rekeningnummer bij ons bekend, wij slaan uw rekeningnummer echter niet op in ons patiënten systeem.

– Uw diergegevens worden gebruikt door verwerkingspartners als laboratoria, humane apotheek, verwijsadressen voor zorg  en farmaceuten als we speciaal voor uw dier medicijnen of onderzoeken moeten aanvragen, dit gaat natuurlijk in overleg en met toestemming van u voor zowel de aanvraag als de bewuste partij.  Medicijnen moeten soms expliciet op naam van patiënt en eigenaar besteld worden en daar worden uw gegevens voor gebruikt. Te onderzoeken patiënten materiaal gaat met vermelding van uw NAW gegevens en de gegevens van uw dier naar laboratoria. Ons patiënten systeem is nodig om alles van uw dier te registreren en een gedegen dossier op te bouwen.

– Als wij uw dier op uw verzoek voorzien van een chip geeft u daarmee toestemming de afgesproken NAW gegevens door te geven aan de Nederlandse Databank voor gezelschapsdieren zodat uw dier op uw naam geregistreerd wordt. Met de NDG sluiten wij een verwerkingsovereenkomst.

– Wij doen onze uiterste best uw gegevens zo goed mogelijk te beveiligen. Daarvoor sluiten wij overeenkomsten met onze partners zodat zij ook hun uiterste best doen uw gegevens zo goed mogelijk te beschermen. Onze systemen zijn voorzien van virusbescherming en wachtwoorden zodat inzage in ons systeem zo goed mogelijk beveiligd is.

– Wij werken volgens de algemene voorwaarden van de KNMVD

Met in behandeling geven van uw dier geeft u aan kennisgenomen te hebben van bovenstaande en uw toestemming te verlenen om uw gegevens op deze manier te gebruiken en te bewaren door Dierenartsenpraktijk Stadskanaal.

 

Nieuwe bloedanalyse en Progesteron bepaling hond

In begin 2018 hebben wij nieuwe bloedanalyse apparatuur aangeschaft op de praktijk. We hebben nu de beschikking over de modernste apparatuur. Daarmee kunnen we meer onderzoek op de praktijk doen. Zo heeft u als eigenaar binnen 15 minuten een uitslag en kunnen we beter een diagnose en behandelplan opstellen. Ook is er goed contact met ons vaste laboratorium en kunnen we gebruik maken van hun expertise betreffende de interpretatie van de uitslag van het onderzoek. Met deze nieuwe apparatuur zijn in de toekomst ook gemakkelijk uitbreidingen van onderzoeken mogelijk. Kortom : we zijn zeer blij en het is een aanvulling in onze praktijk !

bloed analyse dierenarts

 

Vanaf april 2018 is het ook mogelijk progesteron te laten bepalen bij de hond.

Zo kunt u nog beter het geschikte moment voor dekking bepalen.

Het werkt zo : u komt met uw hond ’s morgens op het spreekuur. Wij nemen bloed af , verpakken dit in transportmateriaal en vragen dan aan u om dit naar het laboratorium te brengen. Helaas hebben we dit niet met een koerier kunnen regelen. Het voordeel is wel dat de uitslag ’s middags al bekend is en de kosten zijn erg laag.

Voorbereid op vakantie!

De zomer staat voor de deur. Wat uw vakantieplannen ook zijn: als u honden of katten heeft, is een goede voorbereiding belangrijk. Om u hierbij te helpen, kunt u bij ons terecht voor een Vakantie-APK. Deze handige folders zijn gratis af te halen en staan boordevol info over honden en katten en de vakantieperiode. Denk hierbij aan (Europese) wet- en regelgeving, pensiontips en info over parasieten. Bovendien staat er ook een handige checklist is, zodat u zeker weet dat u niets vergeet!

 

Gezondheidszaken

Ook voor eigenaren die hun hond of kat bij een oppas laten, biedt de Vakantie-APK uitkomst. Er staat een overzicht in met aandachtspunten voor de oppas, maar ook gezondheidszaken komen aan bod zoals voorlichting over vaccineren en parasieten.

 

Vlooien en teken

Het is belangrijk je huisdier tegen vlooien en teken te beschermen. Los van de gezondheidsrisico’s die deze parasieten met zich mee kunnen brengen, zijn ze ook vervelend voor het huisdier. En als je dan eenmaal vlooien hebt, duurt het 2-3 maanden voordat je er weer af bent. Voor huisdiereigenaren die hun hond of kat meenemen naar het buitenland, geldt nog eens het gevaar van exotische parasieten, zoals een hartwormmug of zandvlieg. Laat je daarom goed voorlichten!

 

vakantiegangers

Het tekenseizoen

De teek

 

Kleine, spinachtige parasiet met 8 poten. In hun levenscyclus vervellen ze 3 keer, waarbij ze iedere keer groter worden. Ze zijn het meest actief in vochtige jaargetijden, dus voorjaar en herfst. Ze kunnen goed tegen kou en kunnen daardoor tot ver in de winter en vroeg in het voorjaar gezien worden. In droge zomers met veel zon zijn ze weinig actief.

 

Teken komen voor in loofbos, struiken en kreupelhout. Wanneer een warmbloedig dier voorbij komt, laten ze zich vallen. Ze hechten zich vast aan de huid om bloed te zuigen. Dan zijn ze een paar millimeter groot, maar volgezogen zijn ze een centimeter.

 

Een tekenbeet geeft een rode, verdikte plek in de huid. De verdikking kan lang blijven. Ook is een overgevoeligheidsreactie mogelijk.

Vooral de mens is gevoelig voor de ziekte van Lyme. Voornamelijk de Ixodus ricinusteek brengt deze ziekte, veroorzaakt door de bacterie Borrelia, over. De bacterie wordt pas 24 – 48 uur na aanhechting overgedragen aan de gastheer. In Nederland is 15 – 20% van de teken hiermee besmet. Bij de hond wordt deze ziekte een enkele keer vastgesteld. Honden en katten zijn minder gevoelig voor Lyme, omdat veel van onze huisdieren wel antilichamen hebben tegen Borrelia en daardoor meestal niet ziek worden.

Ziekteverschijnselen van Lyme kunnen zijn: sloomheid, kreupelheid ten gevolge van gewrichtsontstekingen en soms koorts. De bacterie is goed te bestrijden, maar wanneer het te lang duurt voordat de ziekte erkend word kunnen de verschijnselen blijvend zijn.

Naast Lyme kunnen teken ook Babesia en Ehrlichia met zich meebrengen, maar deze besmetting vind voornamelijk buiten Nederland plaats.

 

Om te voorkomen dat een huisdier door een teek gebeten wordt of om te zorgen dat een teek na aanhechten snel sterft en loslaat, zijn er verschillende middelen. Namelijk: tekenbanden met een teek werende– werking of pipetten en tabletten met een teek dodende–werking.

Preventie is het beste tegen teken, maar een dagelijkse tekencontrole is heel zinvol. Op die manier kunnen ze al vroeg verwijderd worden. Ze hechten zich vooral op warme delen van het lichaam, namelijk: onder de oren en in de oksel.tekentangen-veilig-en-makkelijk-teken-verwijderenindex

Voor het verwijderen van teken bestaan een aantal hulpmiddelen: de tekentang en tekenhaak.

 

Bij het verwijderen van een teek is het belangrijk dat de teek niet wordt beschadigd, dit betekend: niet aan trekken of draaien en de teek mag niet worden geplet of samengeknepen. Hierdoor kan hij zijn maaginhoud legen, waardoor het besmettingsgevaar groter wordt. Om die reden is het ook goed de teek niet met alcohol of olie te behandelen.

De teek moet zo dicht mogelijk op de huid worden verwijderd, daarna moet de huid worden ontsmet.2

Soms lukt het niet om de teek er helemaal uit te krijgen; er blijft dan een klein puntje zitten. Dit kan een kleine ontsteking geven. Het is verstandig dit wondje een paar keer per dag te ontsmetten totdat het puntje er na een paar dagen vanzelf uitkomt.

 

tick-remover-uitleg-300x283

Help de ‘foute fokker’ op te sporen!

Een ieder die een pup koopt wil een gezonde, lieve en goed gesocialiseerde pup. Een goede fokker kan hierin veel betekenen. Wanneer u van plan bent om een pup te kopen is het verstandig om op een aantal dingen te letten, zoals: het gedrag, de gezondheid en de manier waarop de dieren gefokt zijn of gehouden worden. Ook is het erg belangrijk dat de fokker rustig de tijd neemt om uw vragen te beantwoorden.'foute fokker' facebook

Hieronder staat een link van de website van de LICG (Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren) met daarop de puppy-checklist. In deze puppy-checklist zijn de belangrijkste zaken opgenoemd. Lees deze goed door. U kunt eventueel het PDF-bestand (op de site rechts) downloaden. Ook kunt u de checklist, op de laatste pagina, uitprinten en meenemen als u bij een pup gaat kijken.

 

http://licg.nl/62w/praktisch/hond/aanschaf-en-verzorging/de-puppy-checklist.html

Mocht u vragen hebben over of aan de hand van de puppy-checklist, mag u ons bellen of mailen.

 

 

Digitaal Röntgen !

Nieuw : Röntgen !!

 

Het is nu ook mogelijk röntgenfoto’s te laten maken in onze praktijk !

Wij beschikken over een prachtig  röntgenapparaat met digitale ontwikkeling van de foto’s.  Inmiddels hebben we al veel  opnames naar wens gemaakt.

Digitale ontwikkeling geeft vaak goede en duidelijke opnames. We kunnen de opnames nu ook makkelijk per mail versturen en de eigenaar kan de opnames op een cd-rom meenemen.

 

digitaal röntgenapparaat

digitaal röntgenapparaat

Röntgenfoto’s geven een extra mogelijkheid tot het stellen van een diagnose, prognose en behandelplan. Meestal worden opnames gemaakt van het beenweefsel ( de botten) en gewrichten bij verdenking van botbreuken of gewrichtsaandoeningen. Ook voor het maken van officiële HD- en ED opnames kunt u nu bij ons terecht.

 

Daarnaast maken we opnames van de borst- en buikholte. Van de buikholte doen we dit o.a. van de blaas (stenen), bij een verdenking van een vreemd voorwerp in de darm en bij een verdenking van een tumor in de buik.  Het gebruik van contrastmiddelen (lucht, vloeistof, bariumpap) is een goed hulpmiddel.

De borstholte geeft een goed beeld van hart en longen, waarbij we o.a. letten op de grote van het hart en een andere structuur van het longweefsel.

Op röntgenfoto’s zie je voornamelijk de harde weefsels(met veel kalk) en lucht bevattende organen, terwijl de echo weer een goed beeld geeft van de zachte weefsels en vochthoudende organen.

 

Veel röntgenstraling kan schadelijk zijn, daarom proberen we het aantal opnames zo beperkt mogelijk te houden. En vragen we de eigenaar buiten de ruimte te wachten. Als uw huisdier rustiger is in uw bijzijn, mag de eigenaar bij de opname blijven. Afhankelijk van uw huisdier en welke opnames nodig zijn krijgt uw huisdier wel of geen narcose.

 

Digitale ontwikkeling röntgenfoto's

Digitale ontwikkeling röntgenfoto’s

Ook al is het maken van röntgenfoto’s in onze praktijk nieuw. De dierenartsen in onze praktijk hebben al jaren ervaring in het maken en beoordelen van röntgenfoto’s. U kunt dus rekenen op een goede beoordeling en advies. En zo draagt de nieuwe röntgenapparatuur bij aan een extra service en behandelmogelijkheid in onze praktijk.

NIEUW!!! Tandheelkunde-unit!

NIEUW IN ONZE PRAKTIJK : EEN TANDHEELKUNDIGE UNIT

OM NOG BETER EEN GEBITSREINIGING EN BEHANDELING TE KUNNEN DOEN !

Bij onze huisdieren is een gezond gebit net zo belangrijk als bij mensen. Wanneer tandplak op de gebitselementen blijft plakken is dit een bron van voeding voor bacteriën in de mond. Door deze bacteriën ontstaan er infecties die in eerste instantie het tandvlees doen ontsteken. Het tandvlees wordt rood, het gaat stinken en het trekt zich terug. Daardoor kan de infectie steeds hoger op kruipen waardoor wortels aangetast worden. De ontsteking die dan in de mond zit wordt gevaarlijk omdat de bacteriën met het bloed mee het lichaam in kunnen komen en in het hart, in de nieren en/of lever gevaarlijke ontstekingsprocessen kan veroorzaken. Daarnaast zal de aantasting van de wortel het element in de kaak los laten zitten en op den duur rot de tand of de kies letterlijk de mond uit. De ontsteking aan de wortel kan ook het bot infecteren.

gebit tandsteen, tandplak hond, ontsteking
Omdat nog niet iedereen (lees bijna niemand) de tanden van hun hond en kat iedere dag poetst zien wij op de praktijk dagelijks patiënten met een gebit wat een gevaar is voor de gezondheid van een dier. Vaak adviseren we een afspraak voor narcose en reiniging van het gebit.

tandheelkunde unit dierenarts

We hebben op de praktijk een prachtige tandheelkundige unit staan waarmee we het gebit van een hond, kat en konijn goed kunnen behandelen. Er zit een zogenaamde scaler op waarmee we het tandsteen (is versteend tandplak) lostrillen van het element waardoor de tand weer schoon wordt. Er zit ook een ‘low speed” handvat op waar we de tanden na het reinigen mee kunnen polijsten om zo een perfect gladde tand te krijgen waar plak minder snel op aan kan hechten. Indien het nodig is moeten er tanden of kiezen getrokken worden. Hiervoor kunnen we de ”high speed” boor gebruiken, die ook op de unit zit. Zo kunnen we een kies apart per wortel verwijderen. Dit maakt de ingreep makkelijker en minder pijnlijk voor uw huisdier.

« Older Entries