Werkwijze algemeen

1e lijns zorg

Met een ervaren team, actuele kennis en een praktijk die van alle moderne apparatuur is voorzien, verleent Dierenartsenpraktijk Stadskanaal eerstelijns diergeneeskundige zorg voor uw huisdier(en). Dat doen wij op de praktijk en of bij u aan huis. Operaties (tenzij specialistisch), röntgen- en echografisch onderzoek worden ‘in huis’ verzorgd. Datzelfde geldt voor bloed-, urine en ontlastingsonderzoek. Naast behandeling van zieke dieren, bestaat een groot deel van onze werkzaamheden uit gezondheidscontroles en preventieve zorg.

De rol van de eigenaar

Uw aanwezigheid is – niet alleen voor uw dier(en), maar ook voor ons – belangrijk. Het stelt ons in de gelegenheid u te betrekken bij de behandeling van uw huisdier(en), informatie te delen en kennis uit te wisselen. Het geven van goede voorlichting is waarnaar wij streven. Wij willen een zo reëel mogelijke inschatting maken van diagnose, (behandel)opties en verwachtingen. Op die manier weet u waar u aan toe bent en kunnen wij de juiste behandeling geven aan uw huisdier.

Werken volgens afspraak

Werken volgens afspraak voorkomt wachten en zorgt ervoor dat er voldoende tijd voor de behandeling van uw huisdier(en) kan worden gepland. Het stelt ons in de gelegenheid om uw vragen te beantwoorden en informatie te delen. Dat ook u zich vertrouwt en op uw gemak voelt, is voor ons essentieel.

Moderne apparatuur

Onze praktijk beschikt over diverse onderzoek – en behandelmogelijkheden, zoals

 • uitgebreide bloedanalyseapparatuur;
 • inhalatie (gas)narcoseapparatuur met bewaking;
 • digitale röntgenapparatuur (ook officiële heup en elleboog opnames – RvB).
 • tandheelkundige unit voor een goede reiniging en extracties van het gebit.

VetPlan

Uw huisdier verzekerd van de beste zorg

Het VetPlan is een abonnement voor huisdiereigenaren, gericht op preventieve zorg. Met dit abonnement ontvangt u de jaarlijkse preventieve zorg – zoals klinisch onderzoek, vaccinaties, behandeling tegen wormen, vlooien en teken – die nodig is om uw hond of kat gezond te houden. Door eventuele problemen vroegtijdig te signaleren kan erger – en hoge kosten – in de toekomst vaak worden voorkomen. Met de betaling van een maandelijkse bedrag via automatische incasso betaalt u voor een preventief consulten in onze praktijk helemaal niets. U ontvangt bovendien een herinnering als het tijd is voor een behandeling tegen wormen, vlooien of teken, zodat uw huisdier altijd beschermd is tegen parasieten. Win, win; geen gedoe voor eigenaren en de best mogelijke zorg voor uw dier(en).

 • Jaarlijkse gezondheidscheck inclusief vaccinatie (cocktail) door dierenarts;
 • Paraveterinair consult voor controle van, advies over en het beantwoorden van eventuele vragen over gewicht, voeding, verzorging, nagels, gebit, etcetera;
 • Het jaar door behandeling tegen wormen, vlooien en teken.

Naast VetPlan bieden we ook VetPlan Plus aan. Vet Plan Plus biedt u – bovenop de zorg uit het VetPlan – jaarlijks een extra consult/ gezondheidscheck, een uitgebreid bloedonderzoek en een urineonderzoek voor uw huisdier(en). Met VetPlan Plus is de gezondheid van uw (senior) huisdier(en) noóg beter in beeld. Op die manier kunnen problemen vroegtijdig worden gesignaleerd en behandelingen tijdig worden ingezet. Een goede kwaliteit van leven en de best mogelijke zorg, dát is waarom het gaat.

Als VetPlan lid heeft uw recht op extra’s zoals;

 • 10% korting op gebitsbehandelingen;
 • 10% korting op vaccinaties (andere dan de cocktail);
 • onbeperkt nagels knippen;
 • extra korting bij lopende acties door het jaar heen.

Wilt u meer informatie of een VetPlan-abonnement afsluiten voor uw dier(en)? Neem dan contact op met onze praktijk!

Meer over de opties, de kosten en algemene voorwaarden leest u hier:

Professionele zorg voor uw huisdier